Zázrak jménem kešu

Oříšky celkově jsou pro lidské zdraví neuvěřitelně prospěšné. Každý druh se vyznačuje svými specifickými vlastnostmi a je dobrý na něco úplně jiného. Patří mezi ten váš nejoblíbenější právě kešu? Tak to děláte jen dobře! V nedávné době byly dokonce zařazeny na seznam superpotravin, což jsou potraviny, které mají na lidské zdraví přímo blahodárný vliv.Kešu na misce
Začněme ale pěkně od začátku. Předci kešu rostly původně na pobřeží severovýchodní Brazílie. Málokdo ovšem ví, že se jedná o plody ovocného stromu, jež nese název ledvinovník západní. Jeho název je příznačný, protože i jeho oříškové plody mají tvar ledviny.
I když jsou kešu oříšky tvořeny z poloviny tuky, nemusíte se obávat o svou štíhlou linii, protože právě naopak hubnutí podporují. Mají totiž blahodárný vliv na správné trávení a zrychlují náš metabolismus. Jsou také bohatým zdrojem fosforu, manganu, zinku a hořčíku. Jejich konzumací snižujete riziko vzniku kardiovaskulárních chorob, žlučových kamenů, a to hned o 25 %, rakoviny a úspěšně se vydávají do boje se špatným cholesterolem. Pokud si je budete dopřávat ulevíte i vašim blízkým, protože uklidňují podrážděné nervy a zmírňují deprese, a ještě ke všemu vás rozhodně nemine ani pochvala od nadřízeného, protože váš mozek bude vykazovat mnohem lepší výsledky. Ošizeny nebudou ani vaše zuby, které se budou pyšnit minimem kazů ani kosti, jež získají zpět svou požadovanou tvrdost.Kešu strom
Nejlepších výsledků dosáhnete konzumací kešu oříšků, které jsou v biokvalitě, protože nejsou ošetřovány chemikáliemi, tudíž neztrácí své prospěšné vlastnosti a nejsou nijak upravované tzn. neprošly pražením ani solením.
Můžete je samozřejmě pojídat jen tak u televize například místo nezdravých brambůrků. I v kuchyni mají bohaté využití. Setkáte se s nimi hlavně v indické, čínské kuchyni, ale i sladkých dezertech. Používat je můžete také ve formě másla nebo velice kvalitního oleje, který je v České republice opravdu těžko k sehnání.