Amazon Prime Video je i v České republice

Amazon Prime Video je ve více jak 200 zemí. Česká republika i Slovensko patří mezi ně taktéž. Lákavé jsou nabídky v podobě zavádějící nízké ceny. Má to však i své opodstatnění, neboť nabídka je tak zkrátka i limitována. Především je tu nabídka seriálů z produkce právě od Amazonu.
 shop amazon
Bezchybnost přehrávání je prioritou
 
Vzhledem k tomu, že Amazon Prime Video již působí několik let v zahraničí, tudíž veškeré prvotní nedostatky a chyby v prohlížeči i v aplikaci jsou odstraněny. Přehrávání je tak velmi rychlé, stejně tak i přetáčení. Vše je již dotaženo k dokonalosti. V případě že chcete dokončit sledování filmu na jiném zařízení, jeho obsah se automaticky spustí hned v tom bodě, kde jste skončili.
 
Předností je, že na počítači se již samovolně nastaví nejvyšší možná kvalita v rámci přehrávání, tj. až 4k rozlišení za podpory HDR. Nicméně můžete si ovlivnit kvalitu i tak nastavením, jako například navolit standardní kvalitu. Oproti tomu naopak na telefonu je třeba vždy potřeba nastavení kvality pro přehrávání. Aplikace je dostupná jak v mobilním telefonu, tabletu či v počítači. Aplikace je dostupná i pro televizory.
 
Menu aneb co Amazon Prime Video nabízí?
 
Co vše lze očekávat v podobě servírovacího filmového a seriálového menu? Co se týče filmů, tak zde se zdá býti nabídka pestřejší a zajímavější, alespoň vůči konkurenci v podobě Netflixu. Nicméně nelze však očekávat nejaktuálnější filmy, které lze spatřit na filmovém plátně, ale jedná se spíše o osvědčené filmové kvality z let předešlých. Přínosem či bonusem zajisté je, že lze si uložit do zařízení mnoho filmů v režimu offline pro pozdější přehrání.
 
Amazon Prime Video a jeho servis nabídky ve světě
 
Jak je to ve srovnání či v porovnání s ostatními státy a nabídkou? Samozřejmě nejlepší a nejrozšířenější nabídka je ve Spojených státech amerických, kde je v obsahu více jak sedm tisíc filmů a seriálů. Sousední Německo má okolo dvou a půl tisíc. Velká Británie se může pochlubit s přibližně stejným údajem jako náš sousední stát Německo. U nás je to něco jen málo nad tři sta filmů a seriálů.
 krajiny na pásu
Nejlepší filmy na Amazon Prime Video?
 
I když se podařilo Amazonu získat licence hned na několik velmi zdařilých a úspěšných filmů, česká verze pokulhává. Nicméně mezi nejlépe hodnotící filmy lze považovat, jako například „Zelená míle“, „Zjizvená tvář“, „Život je krásný“ nebo třeba „Zmizelá“. A tyto filmy zajisté za shlédnutí stojí! Nechybí ani alternativa přehrání legendárního Kmotra. Český dabing tu však moc nečekejte. Převážně je možné si zvolit anglický, německý či francouzský jazyk. Avšak u titulků je potenciální nastavení velikosti i vzhledu.