Se sadou na klíčení si vypěstujete plnou náruč zdraví!


Víte, jak zajistit, abyste byli po celý rok zdraví a odolní, zkrátka, abyste se cítili opravdu dobře? Přece tak, že budete jíst hodně vitamínů, minerálů a také jiných důležitých látek!

zdravá dieta

Jistě, v průběhu zimního období to není vůbec snadné, protože zajistit si dostatečný a pravidelný přísun vitamínů v praxi znamená buď to, že utratíte nehoráznou sumu za preparáty z lékárny, anebo to, že budete nakupovat zeleninu a ovoce z ciziny, u kterých nemůžete mít nikdy jistotu, jak byly pěstovány, a zda nebyly přespříliš hnojeny anebo ošetřovány pesticidy. O takto zajištěném zdraví můžete tedy právem pochybovat.

malá řeřicha

Nicméně ač se to ještě příliš neví, tak existuje ještě jeden způsob, jak obohatit svůj jídelníček o všechny potřebné látky i v zimních měsících, kdy na zahrádce celkem nic neroste. A dokonce si tento přísun zdraví můžete vypěstovat sami u sebe doma.

Jste překvapení? V tom případě ještě nevíte nic o klíčení semínek a konzumaci mladých výhonků rostlin!

Právě do mladých výhonků klíčících rostlinek ukládá příroda ty nejcennější látky ze všech. A ty přijdou vhod samozřejmě i vám. Když se pustíte do klíčení semínek, můžete si jimi zpestřit svůj zimní anebo klidně i celoroční jídelníček.

Mladé výhonky rostlin využijete v kuchyni na tisíc způsobů, tím si můžete být jisti. Zbývá tedy dodat, jak si je doma můžete sami vypěstovat. Možná vás překvapí i to, že je to hračka. Stačí se zásobit těmi pravými semínky a nádobou na klíčení, a pak už vám bude stačit pouze voda, světlo a pokojová teplota.

rozvoj klíčku

A pokud si to chcete celé ještě více ulehčit a sázíte na pohodový start, tak si pořiďte praktickou sadu na klíčení, ve které naleznete přesně to, co budete k pěstování mladých výhonků rostlin potřebovat, a ještě navíc za skvělou cenu, s dopravou pohodlně až k vám do domu.

Poté už stačí jen nasypat semínka do nádoby a pravidelně je prolévat vodou a za pár dnů budete sklízet.